VRANJANKE umesile najlepši SLAVSKI KOLAČ u Srbiji!

VRANJANKE umesile najlepši SLAVSKI KOLAČ u Srbiji!

Lokalne vesti – Ponedeljak 07.11.2016 – 09:32

Učenice Poljoprivredne škole „Stevan Sinđelić“ iz Vranja Anastasija Mitić, Jovana Ljubić i Jovana Ristić osvojile su prvo mesto na takmičenju za najlepše umešen slavski kolač u Srbiji.

Pobednička ekipa se odmah pohvalila na FB-u Pobednička ekipa se odmah pohvalila na FB-u Njih tri su predvođene profesorima Zoricom Mitrović i Srboljubom Mitićem, učestvovale na manifestaciji „Pekarski dani“ koja je održana u Aleksincu, a u okviru koje su postojale tri kategorije takmičara, i to iz osnovnih, srednjih škola i kategorije građanstva.

Profesorka Mitrović kaže da je Poljoprivredna škola pobedila u kategoriji građanstva, što praktično znači da je tim iz Vranja apsolutni pobednik takmičenja.

Naš kolač je privukao veliku pažnju svih prisutnih.  Za njegovu pripremu bilo je potrebno oko sedam sati rada i veliko strpljenje prilikom ukrašavanja.

Testo je bez kvasca, zbog toga i kolač može toliko dugo da „stoji“, prilikom ukrašavanja, a da testo ne naraste – pojašnjava Mitrovićeva.

Ona dodaje i da su ekipu iz Vranja pre odlaska u Aleksinac pratile različite prepreke, ali su oni ipak stigli na takmičenje, i odneli pobedu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>